Gyengus™ weblapja

Raspberry Pi beépítése CoolerMaster Elite 110 mini-ITX házba

Úgy gondoltam, ideje beépíteni egy házba a Raspberry Pi-t. A hozzá készült házak nem voltak megfelelőek, mert azokba rendszerint csak a [málna]{title="Raspberry Pi"} fér. Nézegettem a mini-ITX házakat és megtetszett a Cooler Master Elite 110. Ebbe már belefért minden: Raspberry Pi, kiegészítő áramkörök, notebook merevlemez, usb hub, miner.

Előzőleg a Raspberry Pi a polcon volt "szétszórva", ezt az állapotot akartam megszüntetni:

Gondosan becsomagolva érkezett a ház.

Kibontva látszik rajta, hogy minőségi munka. Rengeteg csavart, 3 kábel kötegelőt, speakert és egy kézikönyvet adtak hozzá. Előre már be van építve egy 12cm-s ventilátor. Elég halknak találtam, ezért nem cseréltem ki. Még 2 db 8cm-s ventilátornak van hely kialakítva a ház bal oldalán.
A középső képen a kártya a méret szemléltetés végett van ott. A Raspberry Pi panelja is akkora.

Leszedtem a ház tetejét, mint az utolsó képen is látszik, egyben van az oldalaival. Kipattintottam a helyéről az előlapot és leszedtem a tetejéről a lemezt is. Két csík festőszalagot ragasztottam a ház aljára, azon könnyebb jelölni :). Szóval bejelöltem a málnát tartó két távtartó helyét és az egyik kiegészítő panelt tartóét. 3,3-as fúróval kifúrtam a három lyukat. A málnát távtartókkal rögzítettem. A kiegészítő panel végül nem lett rögzítve, mert rövidnek bizonyult a SATA tápkábel.

Tetszik a vinyó rögzítési módja: gumi tartókat kell az aljára csavarozni, azok segítségével egyszerűen fel lehet akasztani a bal oldali lemezre.

Minden a helyén van.

Elindult a málna az új házában.

Mehet vissza a házra a teteje és az oldala.

Mint a képeken is látszik, nincs minden rögzítve. Ez egy ideiglenes állapot, ha végeztem az áramkörök fejlesztésével, akkor készítek nekik rendes panelt és rögzítve lesz minden.

Amellett, hogy így jobban néz ki a berendezés, a málna hőmérséklete is alacsonyabb lett. Ház nélkül elérte a 42 °C-ot is, a házban - köszönhetően az irányított hűtésnek - eddig max 36 °C-ot mértem.

Kategóriák: IT
Dátum: 2014. június. 23.
Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal:
« »