Gyengus™ weblapja

Coin app útmutató

Az előző, kedvcsináló cikk után, most egy részletesebb útmutatót szeretnék adni, ami segítséget nyújt a Coin app használatában.

Tapasztalataim szerint az alkalmazás a háttérben nem működik megfelelően, talán nem is volt ez irányú céljuk íróiknak. Van ugyan "Background rewards" nevű funkció, de az csomagtól függően limitált és kevesebbet ad, mintha mozgás közben előtérben lenne a Coin app. Szóval előtérben kell futtatni. Ez sajnos jobban igénybe veszi a telefon erőforrásait, sűrűbben kell tölteni.
Bányászni az alsó nagy csákány jelű gombra kattintva lehet. Az első 50-et kézzel kell végig nyomogatni, utána használható az alatta lévő "Auto collect" beállítás.

A bal felső ikonra kattintva, megjelenik az "Account" ablak.

Itt lehet profilképet, nevet beállítani, ha valaki szerepelni szeretne a toplistán. Továbbá itt lehet email címet módosítani. A "Redeem details" gombra kattintva lehet megadni az Ethereum tárca címét és a szállítási címet, ha ajándéktárgyakra vágyunk. A bal alsó sarokban lévő "App settings" gombra kattintva érdemes bekapcsolni a képernyőkímélőt, nehogy beégjen a kijelző.

Fönt középen látható az egyenleg. Erre kattintva a megjelenő ablakban lesz egy lista azokkal a termékekkel amikre át lehet váltani a megfelelő mennyiségű coint. A dobogóra kattintva lehet eljutni a toplistához, van globális és helyi.

Időnként megjelenik bal oldalt egy 3 csillagot tartalmazó ikon. Ez egy gyorsasági játék. Minél előbb érdemes rákattintani, majd a megjelenő ablakban végig nyomkodni a szürke köröket. Az első 200 felhasználót díjazza az alkalmazás, természetesen a gyorsabbak több jutalmat kapnak.

Alul az ejtőernyős doboz segítségével tudunk coinokat lerakni, hozzá lehet kötni csempéhez és vagy email címhez is és üzenetet is lehet hozzá mellékelni. Napi 400 coint enged a Coin app így elszórni.
Ha bal oldalt jelenik meg hasonló ikon, akkor találtunk egy csomagot. Érdemes figyelni a felvétele után az "Auto collect"-re, mert valamiért kikapcsolja utána az alkalmazás.

A meghívott felhasználók kapnak egyszeri 1 000 coint ajándékba, amennyiben Android telefont használnak. E mellett a meghívójuk 10%-ot kap az illető bányászataiból. Utóbbi naponta Geodrop formájában érkezik.
A jobb felső sarokban lévő + jelre kattintva megjelenő ablakban a legfölső zöld gombra kattintva lehet elérni az információt a meghívásra regisztrál felhasználók számáról és az eddig összesen utánuk kapott jutalék összegét, ill itt található a meghívó linkje. Ez időnként változik, nem tudom, mi értelme van, szerencsére a régiek is működnek. Jobb alsó sarokban a zöld "Invite" feliratú gomb segítségével lehet megosztani ezt a linket. Akinek az új NFC-s SentinelX-e van, az a legfölső gomb segítségével tudja ráírni a linkjét. Fontos, hogy ezt csak egyszer lehet megtenni. Utána a SentinelX segítségével könnyen meg lehet osztani másokkal is a meghívó linket, amennyiben a telefonjukban van NFC.

Jobb oldalt a sárga, érméket tartalmazó ikon visz a "HODL rewards"-okhoz. Ezt naponta érdemes egyszer megnézni, ugyanis díjat adnak az alkalmazásban lévő coinok és az ellenőrzött pénztárcáinkban lévő XYO tokenek után. Olyan, mintha kamatozna. Sajnos váltók címeivel nem szokott működni. Hivatalosan a Metamask wallet-et ajánlják, én a Coinomi-t használom, mert már régóta fent van a telefonomon. Az említett programokhoz kézzel kell hozzáadni az XYO tokent, egy Ethereum tárcához, a következő adatokkal:
Contract address: 0x55296f69f40ea6d20e478533c15a6b08b654e758
Name/Symbol: XYO
Decimals: 18
Ezután lehet ellenőriztetni a tárcát. A Metamask beépül a böngészőbe, Coinomi esetében a jobb alsó sarokban lévő + gombra kattintva lehet elérni a DApp Browser-t. A következő címet kell beírni: https://my.coinapp.co/verify. Be kell lépni a Coin app fiókkal, majd a "Sign" feliratú gombra kattintva a pénztárca engedélyt kér a csatlakozáshoz, utána megjelenik alul a cím.

Amennyiben valakinek kérdései vannak a Coin app használatával kapcsolatban, ajánlom a kapcsolódó Facebook csoportot vagy a Discord szervert.

Hasznos linkek

Első lépések a geomining felé
Coin app letöltés (Androidra és iPhonera is)
Coin app FAQ
SentinelX vásárlás: BLE, NFC
Facebook csoport
Discord szerver

Kategóriák: Kriptovaluta
Címkék: coinapp, geomining
Dátum: 2020. szeptember. 10.
Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal:
« »