Gyengus™ weblapja

Első lépések a geomining felé

Ebben a cikkben segítek elkezdeni a gemominingot, bemutatom a Coin app nevű alkalmazást.

Coin app

A Coin app a helyadatokért cserébe digitális érméket, coinokat ad, ezt a folyamatot geominingnak nevezik. Ezek a coinok beválthatóak kriptovalutákra, különböző termékekre, vagy XYO tokenekre.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a képernyő alján lévő nagy csákányra kell nyomni, ekkor a Coin app elküldi az aktuális pozíciót anonimizálva az XYO networknek és ezt cserébe egy véletlenszerű összegű coinnal honorálja. A coinokat két hetente engedi az alkalmazás beváltani. Én XYO tokent szoktam kérni, ehhez legalább 10 000 coint kell gyűjteni. Néhány nap alatt szokott megérkezni az Ethereum pénztárcámba. Az XYO token Ethereum alapú.
A coinok alap esetben lassan gyűlnek. Ezen segít a SentinelX nevű eszköz. Kétféle van, az egyik egy BLE (Bluetooth Low Energy) tracker, a másik NFC használatával kommunikál és bankkártya méretű. a SentinelX jelenleg ingyenes, csak a szállítási költséget kell kifizetni, ami 17.95 $.
Amennyiben érzékeli a Coin app, 12X-es szorzót ad a bányászott coinokra. Tapasztalataim szerint ez átlagban igaz, van amikor kevesebbel ad többet, van amikor sokkal többet ad, de látványosan gyorsabban növekszik az összeg a képernyő tetején.
Emellett vannak havi díjas csomagok, ezek nem csak a bányászott összegeket növelik, hanem a különböző bónuszokat és a bányászás sebességét is. Az általam olvasottak alapján, azoknak éri meg előfizetni ezekre a csomagokra, akik sokat vannak úton.
Ha már így szóba került, elég sok mindenre ad bónuszt az alkalmazás.
Néhány példa:

  • a meghívottak után,
  • aki meghívóval regisztrál, kap ajándékba 1 000 coint (csak Androidon),
  • az eddig gyűjtött coinok után, azokért is amik át lettek váltva XYO tokenre (ehhez igazolni kell az Ethereum pénztárcát)

XYO network

A Coin alkalmazás egy úgynevezett XYO network nevű hálózattal komunikál. Ennek a hálózatnak a részei a SentinelXek is. Itt egy rövid kisfilm ami elmagyarázza, hogy mi a célja:

Röviden összefoglalva: Az eszközök, ha találkoznak, adatot cserélnek, rögzítik, hogy melyik eszközt, mikor és hol látták. Ezeket az adatokat feltöltik az XYO networkbe és ott blokkláncban tárolódnak. Ezek között az adatok között lehet keresni is. Tehát használható a hálózat például csomagkövetésre.

Összegzés

A cikk írásának pillanatában 72 napja használom a Coin alkalmazást. Úgy is, hogy többnyire itthon tartózkodom, már többet kerestem vele, mint amennyibe két SentinelX került. Persze ez kis összeg, abban bízok, hogy idővel felmegy az XYO token ára annyira, hogy jelentősebb összegért el tudjam adni. Jelenleg, lassan, de biztosan araszol fölfelé az árfolyama.
Aki többet mozdul ki, jár kirándulni, túrázni, futni, biciklizni, több coint tud gyűjteni.
Mivel nem találtam magyar közösséget, létrehoztam egy Facebook csoportot. Akit érdekel a téma, kérdése van vagy már használja az alkalmazást, nyugodtan csatlakozzon!
Érdemes a lenti linkről telepíteni az alkalmazást az ajándék 1 000 Coin miatt. Ha véletlenül nem kapnád meg, vedd fel velem a kapcsolatot a Facebook csoportban!

Hasznos linkek

Coin app útmutató
Coin app letöltés (Androidra és iPhonera is)
Coin app FAQ
SentinelX vásárlás: BLE, NFC
Facebook csoport
Discord szerver

Kategóriák: Kriptovaluta
Dátum: 2020. augusztus. 05.
Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal:
« »